IZ KALENDARA DOGAĐANJA TENISKOG CENTRA VALPOVO

Datum objave: 11. 7. 2017.

Sezona igranja tenisa na otvorenom u Valpovu gotovo je dostigla polovicu svoga trajanja pa je vrijedno spomenuti i veći broj događaja koji se realizirao, koji su u tijeku i koji se planiraju.

Nakon opsežnih priprema i uređenja terena ove godine prvi teniski termin je odigran 22. ožujka.  Nakon dva tjedna „zagrijavanja“ početkom travnja je počelo i treće izdanje Valpovačke piramide, natjecanja teniskih rekreativaca,  koje će trajati skroz do posljednjeg tjedna kolovoza kada će se proglasit i najbolji pojedinci u konkurenciji do 50 g. i preko 50 g.

Upravo u tijeku je 14. kolo piramide i danas, ponedjeljak 10.07. u18.00 odigrava se derbi kola prvog reda piramide između prošlogodišnjeg pobjednika Andrej Bilića i Kristijana Jarića, mladog tenisača kojemu je ovo prva sezona igranja u Valpovu. Osim Jarića još nekoliko mladih igrača probilo se do gornjih redova piramide što će donijeti još više zanimljivih susreta i neizvjesnosti do samog kraja, između ostalih to su K. Lacković, M. Andrišić, A. Gebaj. Što se tiče ukupnog poretka, nakon 13 kola, najveću bitku za pobjednika vode prošlogodišnji finalisti Andrej Bilić sa 190 bodova i Filip Slamek sa 187 bodova, na trećem mjestu slijedi pobjednik prve sezone Ilija Mihaljević (176). U konkurenciji preko 50 g. prvo mjesto uvjerljivo drži Zvonko Jaman sa 181 bodom, dok su iza njega Dario Andrejev (172) i Darko Berečić (161). Trenutno je popunjeno 12 redova po 4 igrača, što čini ukupno 48 aktivnih igrača, odnosno 24 meča se odigra svaki tjedan.

Početkom travnja, 08.-11.04. je odigran i prvi HTS–ov  turnir do 12 g. Nastupilo je ukupno 23 dječaka i 11 djevojčica. Od domaćih igrača nastupio je i Ivan Bilić koji je ostvario i prvu pobjedu na turnirima do 12 g., dok su pobjendici turnira bili Tin Petričević iz TK Vinkovci i Korina Roso iz TK Slavonija Žito.Važno je napomenuti da je bilo i igrača iz Zagreba, Koprivnice, Vinkovaca, Požege, Broda, Osijeka pa čak i Srbije, što dovoljno govori da su turniri u TK Valpovo na visokoj razini organizirani.

Početkom lipnja odigran je i turnir „slučajnih parova“ u kojem se igrači koji igraju zajedno u paru izvlače slučajnim odabirom. Nakon cijelodnevnog igranja pobjednički par su činili igrači Kristijan Jarić i Dinko Župan koji su u finalu pobijedili par Marka Ringla i Duška Martinovića.

Sredinom lipnja, 10.-13.06. odigran je još jedan HTS-ov turnir u malo starijoj kokurenciji, do 14 godina. Nastupilo je 12 dječaka i 9 djevojčica, od toga i dva igrača iz domaćeg kluba Adrian Gebaj i Danijel Jovinac, te jedna igračica Katja Cvenić. Adrian je ostvario najbolji rezultat, nakon uvjerljivog prolaska kroz skupinu i tri pobjede ispao je u polufinalu od Andreja Dominića iz TK Olimpija Osijek rezultatom 61 64.

Tjedan poslije išlo se na tradicionalni teniski kamp u Jelsu na otoku Hvaru, gdje u suradnji sa TK Jezero iz Osijeka je program odradilo 15 tenisača u pratnji 10-ak roditelja. U programu kampa posjećen je i naš jedini WTA centar u Bolu na Braču.

Početkom srpnja, 01.-02.07. odigran je HTS-ov regionalni turnir do 10 g., au nedjelju su nastupili i tenisači početnici do 8 g. Ukupno je nastupilo 46 tenisača i tenisačica u dva dana, a pobjendici su bili Karlo Brkić iz TK Vinkovci i Ivona Riđan iz TK Brod.

Krajem kolovoza i kroz mjesec rujan očekuje se završnica piramide i MASTERS – najboljih 8, te dva HTS-ova turnira u kategorijama do 12 i 14 godina. Isto tako u planu je i jedan malonogometni turnir povodom 10 godina  „umjetne trave“ i igranja na istoj, na kojoj su odigrane brojne sezone gradske i radničke lige, te turniri humanitarnog karaktera.

Isto tako, osim službenih i rekreativnih natjecanja u Tenis centru Valpovo svakodnevno se odvija tenis škola u terminima 18-20 sati gdje je u više grupa podijeljeno 35 polaznika, a ovaj tjedan počinje s radom i skupina predškolaca.