O nama

CILJEVI TENISKOG KLUBA VALPOVO

Djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi udruge su:

– razvitak i promicanje teniskog sporta na području grada Valpova,
– organiziranje i provođenje sustavnih treninga i sportske pripreme članova za natjecanja,
– organiziranje i provođenje službenih i prijateljskih natjecanja i turnira, te sudjelovanje na istima,
– organiziranje teniskih i sportskih kampova,
– skrb o pravima svih članova, a posebno skrb o natjecateljima i kategoriziranim sportašima,
– sportska poduka i sportska rekreacija,
– upravljanje i skrb o namjeni i korištenju sportskih objekata i sportskoj opremi kojih je klub vlasnik ili korisnik,
– sudjelovanje u ostvarivanju programa i politike HOO-a, HTS-a, sportskih saveza i sportskih zajednica,
– poduzimanje mjera i stvaranje uvjeta za unapređenje stručnog rada i osposobljavanje stručnih djelatnika,
– skrb o zdravlju i zdrastvenoj zaštiti članova kluba, a posebno djece i osoba s invaliditetom,
– unapređenje odnosa sa teniskim klubovima iz Hrvatske i inozemstva,
– poticanje međusobnog razumijevanja i usvajanje etičkih vrijednosti kroz bavljenje športom.

Teniski klub Valpovo, s ciljem promocije tenisa među djecom, mladima i odraslima, od svog osnivanja 2004. godine djeluje u Gradu Valpovu na terenima Teniskog centra Valpovo. Teniski centar Valpovo nalazi se u ulici Ive Lole Ribara 5, nasuprot valpovačkog parka, pored OŠ Matija Petar Katančić. Raspolaže sa četiri teniska terena, zidom za vježbanje i terenom sa umjetnom travom za mali nogomet. Na svim terenima može se koristiti i rasvjeta za večernju igru. Osim sportskih terena klub raspolaže i sa sportskim objektom koji se sastoji od 2 svlačionice, 4 tuša, sanitarnog čvora, caffe bara, skladišta i prostorije uprave kluba.

Temeljna orijentacija i odrednica djelovanja kluba je sustavan i stručan rad i treniranje s djecom koja se žele baviti tenisom kao rekreativnim ili natjecateljskim sportom.

Treninge tenis škole vodi profesor tjelesne i zdravstvene kulture dr.sc. Josip Cvenić koji svojim znanjem, iskustvom, radom i entuzijazmom pridonosi razvitku i promociji tenisa među djecom i mladima.

Uz tenis školu na centru se odvijaju službeni turniri Hrvatskog teniskog saveza u kategorijama 8, 10, 12 i 14 godina na kojima nastupaju domaći igrači, i tenisači sa područja cijele Slavonije i Baranje i šire.

Tijekom cijele godine za tenisače rekreativce se održava i natjecanje pod nazivom Valpovačka piramida. Ove godine nastupilo je 45 natjecatelja u 10 redova, ukupno je odigrano 22 kola i preko 300 mečeva nakon čega su uslijedile kvalifikacije i završni masters.

Teniski klub Valpovo, ljubiteljima sporta i rekreacije, nudi mogućnost pojedinačnog i grupnog zakupa termina i terena na kojima se može igrati tenis i mali nogomet. Ukoliko nemate vlastitu opremu – ona se može iznajmiti u klubu po izrazito povoljnim uvjetima.

Ukoliko želite rezervirati svoj termin, ili saznati više informacija o mogućnostima zakupa termina ili prostora molimo da nas kontaktirate.