JESEN NA TENISKOM CENTRU VALPOVO

Datum objave: 10. 11. 2016.

ts_v

S početkom mjeseca rujna nastavljaju se i brojne aktivnosti na Teniskom centru Valpovo. Protekli vikend održan je MASTERS Slavonije i Baranje, gdje je nastupilo najboljih 16 dječaka i 16 djevojčica u kategoriji do 10 godina. Boje Teniskog kluba Valpovo branio je Ivan Bilić (slika 1, prvi zdesna) koji je odličnom igrom uspio osvojiti 4. mjesto. Ivanu je za samo jedno mjesto izmakao Državni masters, no nastavlja vrijedno trenirati i pripremati se za turnire do 12 godina. U nedjelju je održan turnir do 8 godina, na kojem su nastupili također dvoje igrača iz domaćeg kluba, Domagoj Pavin i Monika Tomin.

Osim navedenog turnira TK Valpovo će biti domaćin još dva turnira za djevojčice i dječake koji su na rasporedu krajem mjeseca rujna. Od 17.-20. rujna održava se OP Grada Valpova do 14 godina na kojem će nastupiti Adrian Gebaj, a tjedan dana poslije 24.-27. rujna Altrad Limex kup do 12 godina gdje će također nastupiti dvoje valpovačkih tenisača, Danijel Jovinac i Katja Cvenić.

Tijekom cijele sezone na centru djeluje i teniska škola (slika 2) koja trenutno broji 25 djece u dobi od 6 do 16 godina. Treninzi se odvijaju u skupinama u večernjim terminima i trajat će do početka zime, nakon čega će se preći u Gradsko-školsku dvoranu. Sve treninge vodi trener i voditelj centra dr.sc. Josip Cvenić.

Sredinom ovog tjedna odigrano je i posljednje 22. kolo Valpovačke piramide, tenisko natjecanje za rekreativce u kojem je ove godine sudjelovalo 45 natjecatelja koji su odigrali više od 300 mečeva. Nakon posljednjeg kola slijede kvalifikacije za završni masters. U kategoriji -50 godina trenutno je vodeći Andrej Bilić sa 276 bodova, dok u kategoriji +50 prvo mjesto zauzima Zvonko Jaman sa 263 boda. Masters se također planira krajm mjeseca.

Osim navedenih teniskih događanja, 5-6 malonogometnih ekipa redovito odigrava svoje rekreativne termine na terenu sa umjetnom travom. Temeljem svih ovih aktivnosti osjeti se potreba za jednim zatvorenim terenom za tenis i mali nogomet kako bi se sva događanja nastavila i tijekom zimskih mjeseci Sve ostale informacije u vezi termina teniskih i nogometnih, tenis škole kao i individualnih treninga mogu se dobiti kod voditelja centra dr.sc. Josipa Cvenića na broj 091 222 10 33.