Kraj teniske sezone

S početkom ovog vikenda pospremljen je i posljednji teren na Teniskom centru Valpovo. Loše vrijeme i kiša ove godine su nešto ranije došli nego prijašnjih godina, iako ljetna sezona tenisa i kalendarski traje do 15. listopada.

Početkom mjeseca listopada (9.10.) održano je i zadnje službeno natjecanje na Teniskom centru Valpovo za ovu godinu, završnica Valpovačke piramide. U finalu su se susrela dva ponajbolja igrača ove godine, Filip Slamek i Andrej Bilić (slika 1). Na kraju zanimljivog meča pred brojnim gledateljima (slika 3), pobjedu u finalu mastersa kao i ukupnu pobjedu u Valpovačkoj piramidi je odnio Andrej Bilić pobijedivši svog protivnika rezultatom 63 46 105. Tako je Andrej po prvi puta ove godine objedinuo titule Belišćanske i Valpovačke piramide. U kategoriji +50 najbolji je bio Zvonko Jaman koji je u finalu nadvisio Damira Greisa (slika 2). U susretu za treće mjesto kategorije +50 Zorislav Peternek je bio bolji od Daria Andrejeva. Nakon odigranih mečeva priređena je večera za sve sudionike Valpovačke piramide i goste kluba.

Pred kraj mjeseca održana je i izborna skupština TK Valpovo gdje je novi mandat predsjednika na iduće četiri godine dobio dr.sc. Josip Cvenić. Od planova za iduću sezonu treba naglasiti još bolju pripremu za 3. sezonu Valpovačke piramide, nastavak rada teniske škole, održavanje HTS turnira u svim mlađim dobnim kategorijama, povećanje članstva, eventualno navijanje na finalu Davis kupa, kao i razmišljanja o još boljim uvjetima rada tijekom cijele godine.

Tenis škola se preselila u nastavno sportsku gradsku dvoranu gdje vikendom odrađuje svoje treninge, kako ne bi mladi tenisači dugo vremena ostali bez reketa i loptice (slika 4).

Također, od prije nekoliko dana još je jedna novost u TK Valpovo, a to je ponovno ažuriranje i pokretanje web stranice, tako da sve novosti i zanimljivosti sa Teniskog centra Valpovo od sada se mogu pratiti i na www.tenis-valpovo.hr.