POČETAK NOVE SEZONE TENISA U VALPOVU

Sredinom prošlog tjedna na Tenis centru Valpovu započela je nova sezona tenisa, dok je igranje malog nogomet na umjetnoj travi počelo i nešto ranije. Vremenske prilike su dopustile da se svi tereni  u što kraćem vremenu očiste i urede, te nakon duge zimske pauze budu na raspolaganju svim članovima, tenis školi i ostalim zainteresiranim za ovaj sve popularniji sport u Valpovštini. Od ove godine na raspolaganju je i jedan teren za tenis sa umjetnom travom.

Kao i svake godine Teniski klub Valpovo isplanirao je velik broj događanja tijekom cijele sezone. U planu je organizirati jedan HTS turnir do 12 godina, jedan HTS turnir do 14 godina, jedan regionalni turnir do 8 i 10 godina, te više klupskih turnira za polaznike tenis škole.  Prvi turnir već je na rasporedu 30.04.-1.05. Tenis škola trenutno broji otprilike 20 polaznika u dobi od 7 do 14 godina.  Preko zime se treniralo samo vikendom u gradsko športskoj dvorani, no sada se nastavlja sa treninzima na vanjskim terenima gdje su mogućnosti puno veće te će se termini održavati tijekom cijelog tjedna, a i uvjeti su puno adekvatniji za ovaj sport nego u školskoj dvorani. Svi novi pristupnici koji žele naučiti osnove igre  i natjecanja ovog sporta su dobro došli, u planu je upisati i jednu predškolsku skupinu.

Sa početkom sezone započeo je već tradicionalni klupski turnir na koji se prijavilo 20 članova, te su mečevi već u tijeku.

Početkom travnja započela je osma sezone Valpovačke piramide. U novoj sezoni očekuje se nešto više od pedeset rekreativaca u četrnaest redova, koji  su jedva čekajli početak nove sezone  i borbu za novi naslov u kategorijama do 50 i preko 50 godina. Prijave novih igrača su moguće tijekom cijele godine, natjecanje će trajat više od pet mjeseci nakon čega slijede kvalifikacije  i masters  za novog pobjednika.

Za sve  koji žele naučiti igrati tenis, prijavit se u novu sezonu piramide, rekreativno koristiti termine za tenis i mali nogomet, upisati dijete u tenis školu sve informacije se mogu dobiti kod voditelja tenis centra dr.sc. Josipa Cvenića na broj 091 222 10 33.