POČETAK NOVE SEZONE

Sredinom prošlog tjedna na Tenis centru Valpovu započela je nova sezona tenisa, dok je igranje malog nogomet na umjetnoj travi počelo i nešto ranije. Vremenske prilike su dopustile da se svi tereni u što kraćem vremenu očiste i urede, te nakon duge zimske pauze budu na raspolaganju svim članovima, tenis školi i ostalim zainteresiranim za ovaj sve popularniji sport u Valpovštini.

Kao i svake godine Teniski klub Valpovo isplanirao je velik broj događanja tijekom cijele sezone. U planu je organizirati dva HTS turnira do 12 godina, dva HTS turnira do 14 godina, jedan regionalni turnir do 8 i 10 godina, te više klupskih turnira za polaznike tenis škole. Prvi turnir već je na rasporedu 08.-11.04. Tenis škola trenutno broji otprilike 25 polaznika u dobi od 7 do 14 godina. Preko zime se treniralo samo vikendom u gradsko športskoj dvorani, no sada se nastavlja sa treninzima na vanjskim terenima gdje su mogućnosti puno veće te će se termini održavati tijekom cijelog tjedna, a i uvjeti su puno adekvatniji za ovaj sport nego u školskoj dvorani. Svi novi pristupnici koji žele naučiti osnove igre i natjecanja ovog sporta su dobro došli, u planu je upisati i jednu predškolsku skupinu. U lipnju, 18.-25.06 se planira i tradicionalni godišnji teniski ljetni kamp koji se održava u Jelsi na otoku Hvaru u suradnji sa TK Jezero iz Osijeka, tako da svi oni zainteresirani koji se nisu odlučili gdje ljetovati mogu se prijaviti.

Početkom travnja planira se početak treće sezone Valpovačke piramide. U protekloj sezoni nastupilo je nešto više od četrdeset rekreativaca u deset redova, koji jedva čekaju početak nove sezone i borbu za novi naslov u kategorijama do 50 i preko 50 godina. Prijave novih igrača su u tijeku, natjecanje će trajat više od pet mjeseci nakon čega slijede kvalifikacije i masters za novog pobjednika.

Za sve koji žele naučiti igrati tenis, prijavit se u novu sezonu piramide, rekreativno koristiti termine za tenis i mali nogomet, upisati dijete u tenis školu sve informacije se mogu dobiti kod voditelja tenis centra dr.sc. Josipa Cvenića na broj 091 222 10 33.