ZAVRŠNICA PIRAMIDE

Datum objave: 17. 9. 2017.

S početkom mjeseca rujna završeno je i 21. kolo Valpovačke piramide te je tako došao i kraj redovnog dijela natjecanja, nakon čega su uslijedile kvalifikacije i masters u dvije kategorije do 50 g. i preko 50. Nakon punih pet mjeseci igranja tenisa ukupno je odigrano 346 mečeva, a ove godine u priamidi je sudjelovalo 50 igrača. Borba za pobjednika 3. sezone Valpovačke piramide neizvjesna je bila do zadnjeg kola, dva igrača s jednakim brojem bodova (304) došli su do samog kraja, Andrej Bilić i Filip Slamek. No, u međusobnim susretima ova dva igrača ove sezone Filip je bio bolji dva puta i stoga je upravo on pobjednik 3. sezone Valpovačke piramide. Prisjetimo se i proteklih godina, 2015. je naslov je odnio Ilija Mihaljević, a 2016. Andrej Bilić. Treće mjesto u ukupnom poretku ove sezone zauzeo je Zvonko Jaman, veteran koji se još uvijek ravnopravno nosi s mlađim igračima, a samim rezultatom je pokazao da je i najbolji u kategoriji +50.

Masters do 50 g. izravno su izborili prvih šest igrača po bodovima: Filip Slamek, Andrej Bilić, Ilija Mihaljević, Kristijan Jarić, Ivica Floreani i Samir Pohižek. Dva mjesta kroz kvalifikacije su još izborili Kristijan Lacković i Matko Andrišić. Dodatno mjesto kroz kvalifikacije izborio je i Josip Cvenić, koji je ušao u masters nakon ozljede Ilije Mihaljevića. U grupi A prvo mjesto je zauzeo Kristijan Lacković pobjedama nad Andrejom Bilićem, Kristijanom Jarićem i Josipom Cvenićem, dok je drugo mjesto zauzeo Kristijan Jarić. U grupi B prvo je mjesto zauzeo Filip Slamek pobjedama nad Samirom Pohižekom, Ivicom Floreanijem i Matkom Andrišićem, dok je drugo mjesto osvojio Matko Andrišić. S toga će se ovaj tjedan u polufinalnim dvobojima susreti igrači Slamek-Jarić i Lacković-Andrišić.

U kategoriji +50 direktan plasman su izborili dva igrača Zvonko Jaman i Zorislav Peternek, dok su se kroz kvalifikacije za još dva mjesta izborili Damir Greis i Samir Valdin. Prvi polufinalni meč je već odigran Peternek-Greis 61 67 810, dok će drugi polufinalni meč uslijediti ovaj tjedan.

S početkom mjeseca rujna počeo je i klupski turnir na kojem su pravo nastupa imali samo članovi kluba. U ždrijebu od 16 igrača prvi finalista je Damir Greis, dok se u drugom dijelu ždrijeba čeka još ishod poufinalnog ogleda između Andreja Bilića i Kristijana Lackovića.

Osim rekreativnih natjecanja u kalendaru događanja Teniskog centra Valpovo slijede još dva HTS-ova turnira za djecu. Prvi turnir je na rasporedu 23.-26.09. za djecu do 12 godina pod nazivom OP Grada Valpova-Altrad Limex kup, dok je drugi na rasporedu 30.09.-03.10. OP Grada Valpova do 14 g-Altrad Limex kup.

Od ostalih događanja na tenis centru tenis škola se i dalje odvija svakodnevno i trenutno broji preko 30 djece, te je u planu goišnja izvještajna skupština TK Valpovo. Sve novosti i rezultate možete pratiti i na www. tenis-valpovo.hr