ZAVRŠNICA VALPOVAČKE PIRAMIDE

S početkom mjeseca rujna završeno je i 21. kolo Valpovačke piramide te je tako došao i kraj redovnog dijela natjecanja, nakon čega su uslijedile kvalifikacije i masters u dvije kategorije do 50 g. i preko 50. Nakon punih pet mjeseci igranja tenisa ukupno je odigrano 523 mečeva, a ove godine u priamidi je sudjelovalo ukupno 56 igrača. Borba za pobjednika 5. sezone Valpovačke piramide neizvjesna je bila do nekoliko kola pred kraj. Nakon dvostruke titule Filipa Slameka u protekle dvije godine, ove godine po prvi puta titulu je odnio Andrej Bilić. Drugo mjesto ove sezone u ukupnom poretku je zauzeo novak Krunoslav Pavlović kome je ovo bila prva sezona. Treće mjesto u ukupnom poretku ove sezone zauzeo je Filip Slamek. U kategoriji preko 50 g. titulu je osvojio Zorislav Peternek ispred još jednog novaka u ligi Josipa Milkovića i Darka Špiranovića na trećem mjestu.

Masters do 50 g. izravno su izborili prvih šest igrača po bodovima: Andrej Bilić, Krunoslav Pavlović, Filip Slamek, Zoran Bartulović, Toni Kardum i Zoran Semialjac. U kvalifikacijskom turniru za još dva mjesta u kojem je sudjelovalo 24 igrača plasman u masters su još izborili najmlađi igrač piramide 16-godišnji Adrian Gebaj i Mario Festetics. U grupi A prvo mjesto je zauzeo Andrej Bilić sa sve tri pobjede, dok je drugo mjesto zauzeo Filip Slamek. U grupi B prvo je mjesto zauzeo Zoran Bartulović sa dvije pobjede i jednim porazom, dok je drugo mjesto osvojio Krunoslav Pavlović. U prvom polufinalom meču Filip Slamek je bio bolji od Zorana Bartulovića rezultatom 62 61, dok je u drugom polufinalnom meču Bilić nadigrao Pavlovića 63 62. Završnica Bilić-Slamek je planirana za nedjelju u 17.00 sati pa se pozivaju navijači i svi ljubitelji tenisa na veliko finale.

U kategoriji +50 direktan plasman u završnicu su izborili dva igrača Zorislav Peternek i Josip Milković, dok su se kroz kvalifikacije za još dva mjesta izborili Damir Greis i Zvonko Jaman. Polufinalni mečevi završili su rezultatitima Peternek-Greis 60 57 105 i Jaman-Milković75 46 106. Završnica Mastersa odigrana je prošlu nedjelju 14.09.2019. i kao pobjednik je izašao Zorislav Peternek kojemu je ovo treća titula. U finalu je slavio protiv Zvonka Jamana rezultatom 75 63.

Sa završnicom kategorije +50 počeo je i klupski turnir na kojem pravo nastupa imaju samo članovi kluba. U ždrijebu od 20 igrača trenutno se došlo do četvrtfinala, te su poznati parovi Slamek- Kardum, Cvenić-Peternek, Bartulović-Zadravec, i za jedan meč još traje razigravanje.

U subotu, 05.10.2019. dogovoren je uzvratni meč TK Belišće – TK Valpovo na teniskim terenima u Belišću. Prvi meč koji je odigran ove godine u lipnju na Tenis centru Valpovo završio je pobjedom TK Belišća 11-10. Osim rekreativnih natjecanja u kalendaru događanja Teniskog centra Valpovo slijede još dva HTS-ova turnira za djecu. Prvi turnir je na rasporedu 21.-24.09. za djecu do 12 godina pod nazivom OP Grada Valpova-Altrad Limex kup, dok je drugi na rasporedu 27.09.-01.10. OP Grada Valpova do 14 g-Altrad Limex kup.

Od ostalih događanja na tenis centru tenis škola se i dalje odvija svakodnevno i trenutno broji preko 20 djece, te je u planu goišnja izvještajna skupština TK Valpovo. Sve novosti i rezultate možete pratiti i na www. tenis-valpovo.hr